Willy Fokke. Tijdens het schilderen ontstaan er spontaan figuren op haar doek. Met haar eigen specifieke kleurgebruik probeert zij een bepaalde sfeer te creëren. In beeldtaal vertellen de vogels vaak hun verhaal. Afwisselend olieverf en acrylverf op doek of paneel. Vrije Academie Calliope in Lelystad.

uit 2015 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Droomdomeinen

2023

Droomdomeinen

Beschouwing

2023

Beschouwing

Fly around the world with me

2022

Fly around the world with me

Stilte voor de Storm

2022

Stilte voor de Storm

Meeting

2020

Hommage aan de kunst en cultuur van de 20e eeuw

Gewonnen

2019

Gewonnen

Ontgonnen 1968

2019

gemaakt voor het thema 'Het gevoel van Flevoland'

Onstuimig

2019

gemaakt voor het thema Vorm- & Stormvast

Kunststoffen

2018

Oude kunstwerken en kunststoffen gerecycled. Vraag mij af hoe de wereld er over 100 jaar uit ziet?

Verzonken

2018

Impressie van de IJsselkogge

Sterrenbeeld Vissen

2017

Gemaakt voor expo Hanzeborg "Raakvlakken" n.a.v. een gesprek met bewoonster.  

De Revue

2017

Bij het thema THEATER

Muziek Matinee I

2017

Bij het thema muziek: "Klankkleur"

Muziek Matinee II

2017

Bij het thema Muziek: "Klankkleur"

Sing en swing

2017

Bij het thema muziek voor de expo in het stadhuis getiteld: Klankkleur.

Gender blender I

2017

Bij het thema GENDER

Gender blender II

2017

Bij het thema GENDER.

800 Vrienden

2016

Op het thema: Het Portret als Identiteit, heeft Willy Fokke werk gemaakt getiteld: 800 vrienden. Willy is op zoek gegaan naar de identiteit van de mens in de 21 ste eeuw en ontdekte dat er verschillende identiteitsvormingen zijn. Zo is er b.v. de identiteitsvorming in de virtuele wereld van een persoon. Willy vindt het heerlijk om in deze eeuw te leven en steeds te vernieuwen door o.a. online te zijn. Natuurlijk zijn er ook nadelen. Zo kan men tijdens een gesprek ook even e-mailen en Whatsappen of op FB gemeenschappelijke vrienden liken. Dat heeft Willy geprobeerd in haar werk weer te geven. De gezichten zijn niet uitgewerkt. Twitter, twitter, men kijkt elkaar niet aan. Men heeft half oog voor elkaar en ondertussen kan men 800 vrienden liken!  

Biometrische identificatie

2016

Biometrische identificatie. Digitaal Brandmerk ? In onze moderne samenleving is identificatie een sleutelbegrip waar elke burger mee te maken heeft. Het belang van betrouwbare identificatie zal de komende jaren sterk toenemen. Interessant, gewoon met je tijd mee gaan?  

Positieve identificatie

2016

Positieve identificatie. Gebruikers en Wachtwoorden. Kan ook een identiteit zijn. We groeien mee in onze identiteit.  

Kracht van Kogge.

2016

Werk in het kader van een expositie over de IJsselkogge. Titel: Kracht van Kogge. Het werk is geinspireerd op het scheepswrak de IJsselkogge. Willy heeft geprobeerd om behalve een beelverhaal, ook de kracht van het hout weer te geven. In deze verbeelding zijn twee figuren blij omdat ze na eeuwen eindelijk zijn gered. Er is voor dit werk zowel acrylverf als verf uit spuitbussen gebruikt.     

Verzonken verhalen van Isla 2

2016

Werk in het kader van een expositie over de IJsselkogge. Titel: Verzonken verhalen van Isla 2. Het werk is geïnspireerd op een bezoek aan het scheepswrak de IJsselkogge. Willy heeft geprobeerd om er een beelverhaal van te maken. Er is voor dit werk zowel acrylverf als verf uit spuitbussen gebruikt op MDF.

Plastic soup 1.

2015

Werk in het kader van: "Zicht op Nieuws" voor een expositie vanaf 9 oktober 2015 bij Omroep Flevoland. Titel: Plastic soup. Onderwerp: Visserijsector en Urk willen minder zwerfafval op zee. De visserijsector heeft een overeenkomst gesloten met het Rijk, waaronder de Gemeente Urk, om de hoeveelheid zwerfafval in de Noordzee te verminderen. k wil met dit schilderij het idee verbeelden dat we straks plastic vissen eten.Want: in de Noordzee komt 60% van het zwerfvuil van land en 40% van scheepvaart en visserij. Drijvend zwerfvuil op zee bestaat voor ongeveer 3/4 uit plastic. Vissen eten elk jaar tussen de 12 en 24 miljoen kilo plastic.   

Freegan/Morgenster

2016

Zwerfvuil vastgelegd.  Titel: Freegan/ Morgenster. [Het positieve van zwerfvuil: de Morgensterren, snuffelen 's morgens langs de vuilnisbakken. Zij recyclen en delen of verkopen het weer en houden er een dikke boterham aan over.] [Freeganisme is een levensstijl van mensen die zich tegen de verspilling in de consumptiemaatschappij keren. Freegans zeggen dat verspilling en ongelijke verdeling van rijkdom de oorzaak is van honger, milieuvervuiling en oorlog. Als protest leeft een Freegan van alles dat over is: bruikbaar voedsel, kleding en meubels. En als ze het niet zelf gebruiken delen ze het uit.]