10 april 2024

 

Overzichtstentoonstelling Stadhuis

Van 6 mei t/m 27 juni organiseert KUP-11 een mooie overzichtstentoonstelling in de hal van het Stadhuis in Lelystad. De expositie toont actuele werken van de leden van KUP-11 en omvat circa 30 kunstwerken. De deelnemende kunstenaars zijn: André Broens, Brigit Kingma, Eric Pasman, Esam Al Wasete, Gaby Hendriksz, Ineke van Unen, John van der Wal, Kitty van Dijk, Lies Resink, Simone Hakhoff, Ton Ensink en Wil Fokke.
De expositie bevat schilderijen, foto-art, textiele kunst, maar ook lino- en digitale prints.
Op maandag 13 mei vindt om 16.00 u. een opening plaats waar u onder het genot van een (gratis) drankje de kunstenaars kunt ontmoeten; u bent van harte welkom!

 

7 januari 2024

 

 

Een goed begin

KUP-11 wenst iedereen een gezond, gelukkig en creatief 2024!
Wij zijn het nieuwe jaar goed begonnen met enerzijds de planning van twee nieuwe exposities:
•    een overzichtstentoonstelling in het Gemeentehuis Lelystad, van 3 mei t/m 28 juni;
•    een thema-expositie ‘Drijfveren’ in de Kunstkelder in Putten, van 13 sep. t/m 12 okt.
en anderzijds met de uitbreiding van KUP-11 met maar liefst 4 nieuwe leden. We stellen ze even kort aan u voor (meer informatie vindt u onder het tabblad leden):

Brigit Kingma studeerde in 2023 af aan de Vrije Academie Nunspeet. Als bijzondere techniek bij de vijf examenwerken gebruikte zij karton als drager. Zij schildert over maatschappelijke onderwerpen, meestal met acryl op doek of papier.  Ook wereldthema’s als oorlog en vrede, identiteit, moderne architectuur en natuur komen voorbij.

John van der Wal schildert sinds 2019, is autodidact en schildert met acryl op doek soms in combinatie met collage/multimedia. Hij schildert vaak gebouwen (buiten of binnen) als achtergrond en plaatst er vaak menselijke of dierlijke figuren in. Soms werkt hij ook abstract. Hij geniet ervan om een verhaal als moment neer te zetten, maar van de interpretatie van de toeschouwer geniet hij nog het meest!

André Broens is een creatieve explosie! Een kunstzinnige veelvraat, een man die nooit slaapt, een kunstenaar die blijft produceren en wiens ideeënhoofd nooit leeg raakt. Schilderijen, films, installaties, poëzie en nog veel meer. Hij heeft de kunstacademie gevolgd en staat voor de klas, om dit alles aan kinderen door te geven. 

Eric Pasman was eerder al lid van KUP-11, even weg, maar nu weer terug. Hij schildert nog niet zo heel lang, maar kan gezien worden als een natuurtalent. Hij ontwikkelde een persoonlijke vitale beeldtaal; helder en gedurfd figuratief. Door felheid van licht en levendigheid ervaar je het verstrooiende plezier van de maker.

 

31 december 2023


 

Feestelijke afsluiting 2023

KUP-11 heeft 2023 afgesloten met een feestelijke finissage van de expositie ‘Street Art’ in Kulturhus De Talter in Oldebroek. Ruim 25 gasten bekeken nog één keer alle kunstwerken die de kunstenaars speciaal voor deze expositie hadden gemaakt. Een aantal kunstenaars gaf hierbij een toelichting op hun werk en hoe dit tot stand was gekomen. 
Eén van de kunstwerken, een leren jas in Street Art stijl (gemaakt door Kitty van Dijk) werd verloot onder de geïnteresseerden en werd uitgereikt aan de gelukkige winnaar: André Broens. Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje en liep de succesvolle expositie ten einde. 


 

Klik hier voor vervolg van de blog.