26 oktober 2018

 

Uitnodiging expositie in de Meerpaal

 

Wij nodigen iedereen van harte uit om aanwezig te zijn bij de opening van de expositie ‘ AFVAL OP ZIJN RETOUR ‘ op 16 december a.s. om 15.00 uur in de Meerpaal in Dronten.

Ons kunstenaarscollectief, cursisten van De Meerpaal Academie en dichtersgroep De Dijkdichters slaan de handen ineen en exposeren over afval. Door de samenwerking is een zeer divers aanbod aan kunstwerken ontstaan met schilderijen, papierwerk, materiekunstwerken en gedichten.

Klik rechts op de flyer voor meer informatie

De expositie is te bezichtigen t/m 6 februari, kijk in het menu onder Exposities voor adres en tijden.

 

5 oktober 2018  

Tour of ART 2018 Lelystad

 

De ‘Tour of Art – Flevoland’ is het grootste evenement voor beeldende kunst in Flevoland. Het evenement vindt plaats in het weekend van 6 en 7 oktober. Er is kunst te bewonderen van ruim 50 Flevolandse beeldend kunstenaars op 14 locaties in Lelystad. Vanuit KUP-11 doen de volgende leden mee:

Marie Thérèse van der Riet

    

Maerlanthuis, Maerlant 8

                 

Sonja Reedijk

    

Maerlanthuis, Maerlant 8

 

Ton Ensink

   

mBeelden, Boeier 02-81

 

De locaties zijn zaterdag en zondag open van 12 tot 18 uur.
Voor meer informatie kunt u kijken op tourofartflevoland.nl

1 oktober 2018

 

Nieuw logo en verbeterde website

 

Zoals u al heeft kunnen zien heeft KUP-11 vanaf nu een nieuw logo. Het nieuwe logo oogt een stuk moderner en de kleurstelling refereert aan onze achtergrond; het groen komt van de polder en het blauw van het water eromheen.

Na afronding van het nieuwe logo zijn we nu bezig om onze website in een nieuw jasje te steken. Tijdens de verbouwing kan het zijn dat u tijdelijk oud en nieuw naast elkaar ziet of dat kortstondig een bepaalde functie niet werkt; wij vragen u begrip daarvoor. Het plan is dat eind oktober alles klaar is.

15 september 2018

 

Nieuw lid KUP-11

 

Als kunstenaarscollectief heten wij Sonja Reedijk als nieuw lid welkom bij de club. Sonja is een bekende kunstenares uit Dronten die ook zitting heeft in de Kunstraad Dronten.
Ze is vooral bekend door haar handgeschept papier en gebruik van natuurlijke materialen. Ze maakt zowel 2- als 3-dimensionale werkstukken. Kijkt u vooral in de Galerie voor een eerste indruk van haar werk. 
Het ledental blijft gelijk, doordat Marijke Kienhuis ons kunstcollectief helaas heeft verlaten.

2 september 2018

 

Expositie De Meerpaal/FlevoMeer Bibliotheek

 

In samenwerking met de Kunstraad Dronten exposeren op deze locatie onze leden Esam Al Wasete en Anne Graalman een aantal van hun werken. De expositie is te zien van 14 september tot 14 december.
·       Adres: De Rede 80-82, 8251 EX Dronten
·       Openingstijden:      Ma t/m vr 09.00 tot 17.00 uur
                                      Wo en vr 19.00 tot 20.30 uur
                                      Za van 10.00 tot 17.00 uur
  Voor meer informatie kunt u kijken op www.kunstraaddronten.nl

20 mei 2018

 

Succesvolle Expositie in Kampen

 

Van 7 april t/m 19 mei heeft KUP-11 in samenwerking met het Stadsarchief Kampen en Batavialand in de Stadskazerne te Kampen een expositie georganiseerd met als titel: ‘ KUNST BOVEN WATER ‘. 

Het thema van deze tentoonstelling was de IJsselkogge, een 15e-eeuws scheepswrak dat gevonden is op de bodem van de IJssel bij Kampen. Het wrak, van grote historische waarde, werd op 10 februari 2016 boven water getakeld en wordt momenteel bij Batavialand in Lelystad onderzocht en geconserveerd. Onze kunstenaars hebben hierover allen een of meerdere schilderijen gemaakt met heel verschillende invalshoeken (van het vergaan van het schip, de sonarbeelden van de ontdekking, tot de lichting en het conserveringsproces).

Lees verder>>  voor verslag met foto's.

20 maart 2018

 

Expositie IJsselkogge In Kampen

 

Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij de opening van de expositie “KUNST BOVEN WATER” op zaterdag 7 april a.s. De expositie door kunstenaarscollectief KUP-11 uit Lelystad vindt plaats in De Stadskazerne, in het historische stadshart van Kampen. Centraal staat de IJsselkogge, het scheepswrak dat in 2016 uit de IJssel is gelicht en in Batavialand wordt onderzocht en geconserveerd. De presentatie betreft een collectie schilderijen van KUP-11, met een historische aanvulling van archieven en vondsten welke tot stand is gekomen in samenwerking met het Stadsarchief Kampen en Batavialand. 
 
Lees verder >>

6 mei 2017  

Klankkleur in Stadhuis

 

Van 1 mei tot 31 juni zal in het stadhuis van Lelystad een expositie te zien zijn met schilderijen van kunstenaarscollectief KUP-11. Het thema van de expositie is KLANKKLEUR en geeft impressies weer van de beleving van muziek die in beeldtaal uitgedrukt wordt. De elf exposanten laten een kleurige variëteit aan werken zien zowel abstract als concreet en soms een combinatie daarvan. Er zullen bijv. herkenbare muziekinstrumenten te zien zijn in min of meer abstracte composities. Er worden musicerende mensen afgebeeld, maar ook kleurige klankimpressies die bijv. associaties oproepen met jazzmuziek of vloeiende violen.

KUP-11 bestaat inmiddels ruim zes jaar en heeft zich in Lelystad en daarbuiten al ruim gemanifesteerd. In april-mei exposeert KUP-11 tevens in de Kubus met het thema Gender.

In voorbereiding is ook een expositie in het najaar in de Drontense Meerpaal.

Deelnemende kunstenaars zijn:

Willy Fokke, Kitty van Dijk, Dorrith Hillenbrink, Guda Boelens, Anne Graalman, Esam Elwasete, Marijke Kienhuis. Marie Thèrèse van de Riet, Lies Resink, Rien Nijboer en Carl palm.

Het stadhuis en de tentoonstelling is tijdens werkdagen van 9.00-17.00 uur vrij toegankelijk.

30 juli 2016

 

UITNODIGING expositie KUP 11 n.a.v. de succesvol gelichte IJsselkogge in februari dit jaar vanuit Kampen.

UITNODIGING Kunstenaarscollectief KUP 11 heeft zich laten inspireren door het eeuwenoude scheepswrak van de IJsselkogge dat in Batavialand wordt geconserveerd, en nodigt u uit om aanwezig te zijn bij de opening van een bijzondere expositie in Lelystad, op

zondag 28 augustus

aanvang 11.00 uur

Locatie: Conserveringsstation IJsselkogge

Lelybaan, 1 min. lopen v.a. VOC garage naast restaurant De Cantine

Wij ontvangen u graag in het gebouw waar de eeuwenoude kogge wordt geconserveerd. U krijgt de gelegenheid het wrak te bezichtigen en er uitleg over te krijgen. Vervolgens nemen wij u mee naar het naastgelegen restaurant De Cantine waar de expositie is ingericht. Met als extra een bijdrage van De Dijkdichters belooft het een bijzondere opening te worden. Tot ziens op 28 augustus!
De expositie in 'De Cantine' is t/m 27 november 2016 te bezichtigen 

17 augustus 2016  

PERSBERICHT FLEVOPOST, Eeuwenoud scheepswrak inspireert kunstenaars

 

Lelystad - Het Flevolandse kunstenaarscollectief KUP 11 heeft zich laten inspireren door het scheepswrak van de IJsselkogge dat in Lelystad wordt geconserveerd.

Acht kunstenaars van KUP 11 kregen in mei, samen met een aantal leden van De Dijkdichters, een speciale rondleiding bij de IJsselkogge. Ze konden er schetsen en foto's maken. Met het scheepswrak in gedachten hebben zij diverse kunstwerken gemaakt die vanaf zondag 28 augustus te zien zijn in een bescheiden maar bijzondere expositie. De expositie vind plaats in het Museumrestaurant De Cantine, naast het conserveringsstation waar de IJsselkogge staat. Geïnteresseerden worden zondag 28 augustus om 11.00 uur ontvangen in het conserveringsstation van IJsselkogge aan de Lelybaan, op 1 minuut lopen van de VOC-garage. Daar kan het wrak van de IJsselkogge worden bezichtigd en wordt uitleg gegeven, waarna de bezoekers worden meegenomen naar het naastgelegen restaurant De Cantine, waar de expositie is ingericht.


 

Fragment van het wrak van de IJsselkogge. © Fotostudio Wierd

8 augustus 2016  

GEDICHT op het Thema IJsselkogge schreef onze dichteres MARIJKE KIENHUIS

bodemschat

tot de bodem gegaan met kunst en constructie
voor een golf van herkenning in resten van wat eens als
volwaardig schip te water ging wijzend nu naar los wrakhout
waarmee verloren gegaan scheepsgevoel teruggevonden wordt

tot de bodem gegaan met kunst en constructie
om licht te werpen op een verdronken gevaarte dat zich
te diep te ver in het verleden met splinters en spanen
verspreid en versnipperd- eeuwenlang schuilhield

tot de bodem gegaan met kunst en constructie
om -koste wat het kost- ontbrekende stukken weer bij
het grotere geheel te voegen en te doorgronden hoezeer
de geschiedenis van het verlorene deel is van het heden

tot de bodem gegaan met kunst en constructie
om deel te zijn van gevonden worden

© marijke kienhuis, 2016

 

15 november 2017  

Guda Boelens bij Omroep flevoland

 

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/152747/lelystad-versierkunstenaar-exposeert-eigen-werk


Een mooi filmportret Van Guda Boelens gemaakt door Omroep Flevoland

 

29 september 2017  

Hanzeborg expositie geopend.

 
 

27 september 2017  

Opening expositie De Meerpaal 24 september 2017

 
 

20 mei 2017  

Gestolen werken

 

In de Kubus zijn er vorig jaar tijdens onze tentoonstelling 5 schilderijen van KUP-leden gestolen. Tot op heden is er nooit meer iets van vernomen. Op de foto's de werken van Marijke Kienhuis (rechts) en Al Wasete.

 

15 november 2017  

Guda Boelens bij Omroep flevoland

 

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/152747/lelystad-versierkunstenaar-exposeert-eigen-werk Een mooi filmportret Van Guda Boelens gemaakt door Omroep Flevoland